Včera som robila tento koláčik. Myslela som si, že je to suflé, ale ako som bola poučená suflé je bez múky, čiže toto bol lava cake. Nič to nemení na tom, že bol úžasný, čo potvrdili aj ostatní :)
Mäkké čokoládové cesto a vnútri ešte tekutá čokoláda. Najlepšie podávať so zmrzlinou a ovocnou omáčkou
200g čokolády (horkej, ideálne tak 50%)
250g masla
100g kryštálového cukru
5 vajec
150g hladkej múky
Kedže nás bolo viac, tak som robila koláčiky do formičiek na muffiny, čím boli menšie a bolo ich viac. Vyšlo mi presne 12 koláčikov, na celý muffinový plech.
Nad parou si roztopte maslo s čokoládou a premiešajte (nemusíte dlho šľahať) vajcia s cukrom. Potom primiešajte čokoládovú zmes k vajciam s cukrom a nakoniec pomaly pridávajte múku. Vyšľahajte do hladka a hotovo.
Vymastite a vysypte múkou formičky a predhrejte rúru na 200 stupňov. Naplňte formičky cestom a dajte piecť.
A teraz prichádza na rad to najťažšie. Treba striehnuť pri rúre a dávať pozor aby sme koláčiky neprepiekli, inak nebudú vnútri tekuté. V mojej forme na muffiny to trvalo medzi 7-8 minút a bolo to akurát.
Cesto si môžte kludne pripraviť dopredu a mať ho v chladničke pripravené. Samozrejme nie deň, alebo dva :) Dokonca mám pocit, že keď sa cesto pred pečením vychladí, je ešte koláčik ešte lepší.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára