utorok 5. marca 2013

Lemon curd - citrónový krém

Tento krém sa dá využiť na čokoľvek. Na palacinky, lievance, na koláče, na ochutenie krémov do koláčov, s muffinami, cupcakes, alebo na ozobu. Kto má rád kyslekavú chuť citrónu, ktorá sa týmto krémom len podčiarkne, určite si ho musí doma urobiť. Vydrží vám v chladničke cca dva týždne, podľa toho aké su čerstvé suroviny..
I keď môj sa zjedol skôr, ako stihla táto doba uplynúť :)



Potrebujeme:
šťava a kôra z 3 citrónov
2 celé vajcia
2 žĺtky
200g kryštálového cukru
1 lyžica masla, alebo oleja (nie olivového)

Dáme do hrnca šťavu a kôru, pridáme cukor a stále miešame na miernom ohni, až kým nemáme krém. Najlepšie je miešať metličkou, alebo mixérom. Potom pridajte tuk dobre vmiešajte a varte ďalej. Mal by byť taký hustejší, približne ako puding, mne sa podaril redší, záleží to aj od toho ako šľaháte. Kľudne môžte použíť lyžičku solamylu na zahustenie.
Dávajte pozor aby vám neprihorel a neurobili sa v ňom hrudky. Dobrú chuť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára