piatok 15. marca 2013
Cookies s kúskami čokolády
Kto niekedy ochutnal cookies zo známeho Subway, musí zhodnotiť, že sú naozaj perfektné. Tieto mi ich veľmi pripomínajú. Chrumkavý okraj, vláčne uprostred, kúsky čokolády .. a navyše nestvrdnú ako ostatné ani po pár dňoch. Fantázií sa medze nekladú, môžte do nich pridať oriešky, sušené ovocie, kakao a tým pádom máte čokoládové cookies..
Keďže mám recept z jednej anglickej stránky tak je všetko na tzv. hrnčeky. Hrnček má 250ml.
1 hrnček masla
1 hrnček hnedého cukru
2/3 hrnčeka bieleho cukru
2 vajcia
1 ČL vanilkového extraktu
2 1/2 hrnčeka hladkej múky
1 ČL kypriaceho prášku
štipka soli
2 poháre čokoládových čipsov (alebo ja som nasekala 2 mliečne čokolády)
Maslo by malo mať izbovú teplotu, aby bolo mäkké. Zmiešame ho s cukrom, postupne po jednom pridávame vajcia a nakoniec pridáme vanilkový extrakt. V inej nádobe zmiešame múku, kypriaci prášok a soľ. Vmixujeme do maslovej hmoty a miešame kým nám nevznikne hladká hmota.
Nakoniec primiešame kúsky čokolády.
Rúru si predhrejeme na 170 stupňov, na plech dáme papier na pečenie. Malou lyžičkou naberáme taký kopček z cesta, ja som z neho spravila guličku a potom som ho scapla na takú placku.
Cookies sa roztečú trocha, netreba ich dávať blízko seba, ani ich stláčať na veľmi tenké placky. Počet kúskov, ktorý vám vyjde záleží od veľkosti a hrúbky samozrejme, ale z tejto dávky vyšlo cca 25 kusov.
Pečte cca 12-15 minút,aspoň ja som tak piekla, niekde píšu 8-10min, kým nebudú kraje zlatavé (dĺžka pečenia tiež závisí od veľkosti a hrúbky). Chvíľku ich nechajte na plechu odpočinúť a opatrne s nejakou naberačkou ich presuňte na mriežku vychladnúť. Ako budú chladnúť budú aj tvrdnúť, teplé sú veľmi krehké treba dávať pozor.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára