utorok 12. marca 2013

Čokoládový tart s lemon curd



Horkosť čokolády, sladkosť a kyslosť citrónového krému, to všetko uložené na čokoládovom ceste .. Tento koláč je vcelku špecifický, nebude určite chutiť každému. Ale tomu, kto má rád nie moc sladké koláče a obľubuje horkú čokoládu, určite áno.

Cesto:
150g hladkej múky
35g kakaa
65g práškového cukru
90g masla (musí byť studené a nasekané na kúsky)
1 stredné vajce (rozšľahané)
štipka soli

Plnka:
250ml smotany na šľahanie
200g kvalitnej čokolády
2 vajcia

lemon curd
citróny

Na cesto v mixéri zmiešame múku, kakao,cukor a soľ. Pridajte maslo a premixujte na mrveničku. Hrudky by mali byť cca veľkosti hrášku. Potom pridajte vajce a ešte tak dvoma pulzami premiešajte. Keď sa vám cesto nespojím, pridajte 120ml vody, potom to určite pôjde :) Potom z cesta spravte guľu, zabaľte do fólie a dajte aspoň na 30min do chladničky. Potom cesto rozvaľkajte, a dajte do formy na pečenie vymastenej a vysypanej múkou. Dno poprepichujtge vidličkou, prikryte papierom na pečenie, zaťažte fazuľami, alebo ryžou a pečte "naslepo" cca 20min na 160stupňov. Potom dajte fazule preč a dopekajte ešte cca 10-15min.

Medzitým si zohrejte smotanu a rozpustite v nej čokoládu. Vajíčka vyšľahajte do peny a pridajte k ním čokoládovú zmes. Premiešajte a vylejte na upečené cesto. Dajte ešte piecť cca na 10min, kým plnka nestuhne. Potom vyberte a nechajte celkom vychladnúť.

Keď je koláč studený, vylejte naň lemon curd a ozdobte kandizovanými citrónmi.

Recept na lemon curd tu
Recept na kandizované citróny u mojej kamarátky na blogu tu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára