štvrtok 13. júna 2013
Špargľový quiche so slaninkou
Aj keď sa pomaly sezóna špargle končí, verím, že využijete posledné kúsky a spravíte si tento quiche. Hodí sa na obed, na večeru a milovníci špargle si prídu určite na svoje. Poprípade sa dá obmieňať s inými dostupnými surovinami.
Cesto:
175g hladkej múky
100g masla
1 vajce
štipka soli
Náplň:
200g slaniny
100g tvrdého syra
200ml kyslej smotany
200ml smotany na šľahanie
3 vajcia
250g špargle
soľ, korenie
Na cesto si spracujte prstami múku s maslom, následne pridajte vajce a približne 4lyžičky studenej vody, alebo mlieka. vytvarujte hladké cesto, zabaľte do fólie a uložte do chladničky.
Keď cesto vytiahnete, vyvaľkajte ho a preneste opatrne do formy, zakryte papierom na pečenie, zaťažte fazuľami a pečte 15minút na 180 stupňov. Potom odstráňte fazule a pečte ešte 5-10 minút, kým nebude spodok takmer upečený.
Špargľu ošúpte a varte vo vriacej vode s trochou soli cca 5minút.
Slaninku si opečete na panvici, kým nezhnedne.
Na plnku si prešľaháme vajcia, pridáme smotanu na šľahanie, kyslú smotanu, syr - ktorý ja strúham na hrubšom strúhadle a slaninku a poriadne premiešame. Môžte pridať aj jarnú cibuľku.
Zmes rovnomerne nalejeme na predpečený korpus, poukladáme navrch špargľu a pečieme cca 20min, kým náplň nestuhne.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať asi ako dlho by som mala nechať to cesto v chladničke? ...zopár Vašich receptov som už vyskúšala, sú skvelé :)
OdpovedaťOdstrániťjeeeeej, ospravedlnujem sa asi uz troska neskoro ale predsa :)
OdpovedaťOdstrániťcesto nechavam v chladnicke min 30minut mozte kludne aj viac, kludne aj cez noc.
Ide o to, aby sa vam lepsie valkalo.
A dakujem pekne za pochvalu, dufam, ze aj dalsie nove vam budu chutit :)
Supeeer recepty. A mas dobry recept na Macaroons? Dik Sylvia
OdpovedaťOdstrániť